Dagnys öppnar pop up-butik i kvarteret Utopia

I början av september öppnar inredningsbutiken Dagnys en pop up i kvarteret Utopia.
– De otippade fördelarna med att renovera ett ödehus har gett oss en 10-rums sommarstuga med butik som jag nu försörjer mig på, säger Inger Almgren, ägare av Dagnys.

Inredningsbutiken Dagnys startades och drivs idag av Inger Almgren. Allt började med att familjen köpte ett ödehus i byn Bjursele för flera år sedan. Husets tidigare ägare, och änka, som bott i huset hette Dagny och det visade sig finnas en hel del lämningar från henne, och hennes make.

– När jag städad huset fann jag allt från kläder till räkningar, som tillhört Dagny och hennes make. Det kändes nästan som att jag kände henne. Då kom min dotter på idén om att öppna en butik i ladan som står inom fastigheten – och så blev det, säger Inger Almgren, butiksägare Dagnys.

Dagnys i Bjursele, med tillhörande utomhusfik, är viktig för byn och har blivit en samlingsplats för bjurseleborna. Butiken i Bjursele har öppet under somrarna och stänger för vintern.

Inger har därför drivit Dagny under årets andra årstider på andra platser, senast som pop up-butik i gallerian MVG i Umeå.

– De otippade fördelarna med att renovera ett ödehus har gett oss en 10-rums sommarstuga med butik som jag nu försörjer mig på.

Inger Almgren, ägare Dagnys

Bildgalleri

Här öppnar Dagnys

I början av september öppnar Dagnys gallerian Utopia, i centrala Umeå. Butiken tar plats i entréplan, i lokalen där Löfgrens blommor tidigare huserat.

– Lokalen gallerian Utopia är en dröm. Den är ljus med flera skyltfönster. Dessutom har jag koll på vädret, avslutar Inger.

Så här säger Sandra Linder, lokaluthyrare Balticgruppen, om tillskottet:

– Det blir ett spännande och nytt inslag i Utopia och vi är övertygade om att lokalens läge, storlek och den exponering inredningen får kommer passa perfekt för Dagnys. Vi hoppas Utopias besökare också kommer uppskatta butiken.

Fokus kommer fortsatt vara vintageinredning och besökarna kan förvänta sig en upplevelse där det gamla möter det nya och oväntade. Stora och tunga möbler blir också ett inslag i butiken.

Dagnys håller öppet i Utopia från september och sex månader framåt.

Innanför Utopias entré, Vasagatan/Kungsgatan, öppnar Dagnys i september.

Läs mer om Dagnys här: https://www.facebook.com/dagnysibjursele/